Продадоха коли на община Смолян заради стари борчове

Започна разпродажбата на общинското имущество в полза на съдружниците на консорциум „Светлина”. След проведен търг за публична продан, частният съдебен изпълнител Петко Мачкърски продаде два от петте запорирани автомобила на общината .

След снежната блокада, община Смолян отново е изправена „на нокти”, след като продадоха един от най-използваните по време на бедствието автомобили. Пътническият микробус „Фолксваген Транспортер”, с който се доставяше хляб, лекарства и други консумативи до бедстващите населени места, беше с начална тръжна цена от 4 800 лв. Продаден е и „Ситроен Гранд Пикасо С4”, обявен с начална тръжна цена от 8 400 лв.

В началото на октомври частният съдебен изпълнител направи опис на имоти и автомобили на община Смолян, след като тя беше осъдена за близо 445 хил.лв. от две фирми, съдружници на прословутия консорциум „Светлина“, обслужвал уличното осветление в града по времето на предишната управа.

Взискатели на сумата от близо половин милион лева са „Елмас” ЕООД и „СКАБ” ЕООД /в несъстоятелност/, които започнаха процедурата по събиране на дълга, въпреки че общината обжалва във ВКС съдебното решение. Фирмите имат претенции към общината и за други задължения за над 600 хил. лв., предмет на отделно съдебно дело.

Сумата от описаните до момента общински имоти е над 1 млн.200 хил. лв., като са запорирани и пет общински жилища, в които живеят крайно нуждаещи се хора. Освен петте автомобила за продан са описани и апетитни имоти- паркинга до хижа „Студенец” в Пампорово и терена до него от почти 7 декара , както и атрактивния имот в центъра на Смолян с площ от около 6 декара. На първия търг на 16 февруари т.г. не се явиха кандидати, но на втория на 17 март два от автомобилите бяха продадени. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини