Славов към кметовете: Спешно изчистете падналите дървета

 Спешно да се почистят падналите край пътищата, в деретата и канавки дървесни отпадъци, разпореди в писмо до всички кметове на общини в Смолянско областинят управител Недялко Славов.

След преминаване на бедственото положение от началото на месец март 2015 г. все още сме изправени пред редица предизвикателства“, пише в писмото. Министърът на труда и социалната политика отпусна 131 работни места за трайно безработни, които да се включат в работата по преодоляване на последствията от бедствието. Славов настоява още, част от работниците от т. нар. „аварийни групи” да бъдат ангажирани с почистването на дървесните. Губернаторът набялга и на прогнозата, че в периода до 28.03.2015 г. се очакват валежи и повишаване на температурите, от което ще се увеличи снеготопенето и ще повиши речните нива. При очакваните валежи и снеготопене има реалната опасност стотиците дървета да затлачат речните корита и да предизвикат наводнения. 

На среща с директорите на РДГ инж. Фурлански, директора на ЮЦДП инж. Ботьо Арабаджиев и на областно пътно управление инж. Костадинка Миланова, РД „ПБЗН“ инж.Красимир Шотаров и управителя на фирмата за зимно пътно поддържане ”Родопа Трейс”- инж. Палагачев, Славов настоя за спешни мерки по остраняване на огромното количество паднали дървета в застрашяващите от ново бедствие зони.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини