Мис България в Канада се цели в световна титла

Изящната пловдивчанка Антоанета Попова ще остане в историята като първата Мис България в Канада 2015. Рядко се случва, но жури, публика и онлайн гласуване бяха единодушни. Може би защото Тони е състезателка по танци и когато стъпи на сцената, около нея хвърчат искри. На рафта на славата си тя 

 има десетки трофеи

 но най-ценни й са световната вицешампионска титла с партньор Антон Беляев, бронзовият медал от Световните танцови игри и първите места на азиатския и северноамериканския шампионат. Освен това три пъти е първенец на България в двойка с Рангел Спиров и шест пъти на Канада, отново с Беляев.

 Тони не е главозамаяна от славата, която непрекъснато я спохожда, а се стреми да се усъвършенства и да бъде по-добър човек. Нищо че американският и руският танцувален формат „Денсинг старс“ се надпреварват да канят нея и партньора й. Двойката няколко пъти им отказва с мотива, че няма 3 свободни месеца за телевизионно шоу в преследването на спортна кариера. Най-голямата мечта на успешния тандем е само един трофей, който липсва в колекцията им - световната титла в спортните танци. В яростното преследване на златния медал Тони няма време да обърне внимание на травмите и болежките, съпътстващи тренировките.

 „Струва си всяка сълза и струя пот, която се е проляла. Естествено, че има злоба в нашия спорт, и то не само спортна... но аз съм вглъбена в работата и не обръщам внимание. С една дума,

 само хората със силна психика имат шанс

 Зад красотата на танците се крие липсата на личен живот, развлечения, свободно време...

даже на приятели. Изкарваме много часове в залата и в самолета. Дори полетите са почивка за нас. Толкова дълго стоя на токчета, че рядко слагам високи обувки извън паркета“, издава потайности от кухнята лъчезарната шампионка, която тези дни е на турнир в Сан Франциско, а в началото на април й предстои участие в шампионата на Канада.

 Често партньорите на дансинга са двойка и в живота, но Тони отваря внимателно тази страница: „С Антон сме си най-близките хора, знаем всичко един за друг и страшно много се разбираме, но в момента не искаме да смесваме прфесионалния и личния живот. Той ме подкрепи и на конкурса „Мис България в Канада“.“ 

 Тони, както я наричат приятелите, започва с художествена гимнастика на 4 годинки, но контузия в коленете я отказва на 7. „Записах се в първи клас в изобразителна паралелка и се бях отдала на учене и рисуване. Но имахме час и по хореография и учителят ми Иван Загорчев каза, че имам талант и трябва да танцувам“, спомня си Попова. И съдбата си казва думата. Баща й случайно среща свой съученик (бивш състезател), който му казва, че открива школа по спортни танци в центъра на Пловдив. Родителите й я завеждат. „Беше 6 януари (никога няма да забравя тази дата), когато започнах при Светозар и Гергана Жекови. На тях дължа първите си постижения. Само след година с първия ми партньор Кръстьо Кръстев завоювахме златен медал на турнир при децата, а по-късно с Димитър Черваров и при юношите“, връща лентата красавицата.

 Междувременно завършва Художествената гимназия в Пловдив - живопис. След всички успехи на дансинга тя рязко поема в друга посока. Приемат я в Националната художествена академия в София,

специалност „Графика“, първа в списъка

 след 3-те задължителни изпита. Задава се блестяща кариера на художничка. И точно тогава Тони отново се връща към голямата си любов - танците.

 „Виновникът“ за това е Антон Беляев, с когото се запознават по интернет и той я кани за партньорка в Канада. „За съжаление се наложи да пожертвам Художествената академия и не завърших. Един мой професор тогава ме посъветва: „Момиче, не изпускай шанса, птичето един път каца на рамото.“ Аз взех, че го послушах и не съжалявам“, категорична е Мис България в Канада, въпреки че не спира да рисува и дори продава някои от картините си в Торонто.

В редките моменти на отдих Тони предпочита да се излежава на някой плаж, да се разхожда сред природата, да чете книга или да слуша музика, без която не може. Обожава „Нашият град“ на група „Тангра“. Не се е отказала и от „резервната си професия“ - да стане дизайнер на костюми по спортни танци. Прави скици, които грижливо събира. Много от сценичните й тоалети са проектирани лично от нея. Харесва всички цветове, но най си пада по бялото, златното и всичко, което е ярко, наситено и блестящо. Не спазва диети и е човек, който обича храната. Предпочита плодове, десерти, домати, картофи, както и най-любимото си ястие - мусака, ако може, предшествано от таратор.

 Най-важният човек в живота й винаги била майка й. „Тя единствена може да промени мнението ми за нещо и има най-голяма роля за развитието ми като личност. Винаги е до мен, когато ми потрябва, за което й благодаря от цялото си сърце“, заключава сърцатата българка.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини