Близо 20 млн. лв. иска строителят за 26 км пътища в Смолянско по лот 27

Отворена е ценовата оферта за изпълнител на строителството на пътните участъци Смолян-Михалково-Кричим, Пампорово-Смолян-Стойките и Рудозем-Смилян, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".
Рехабилитацията ще се направи проектът по ОП „Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет и  ще обхване отсечки от пътищата на територията на областта с обща дължина 26,282 км.
 
Отвореното ценово предложение е на ДЗЗД „АПП ЛОТ 27", в което са „АГРОМАХ" ЕООД и „ПЪТИЩА ПЛОВДИВ"АД на стойност 19 278 082 лв. без ДДС.
Бъдещият изпълнител ще трябва да продължи рехабилитацията на 26-те км пътна мрежа, която остана неизпълнена когато през 2012 г. пътната агенцията прекрати договора с изпълнителя. Тогава фирмата прибра няколко милиона и извърши около 8% от договорените строително-монтажни работи. Заради обжалвания и съдебни хватки, строителстовто се забави повече от три години, но в началото на годината АПИ спечели делото в Арбитражния съд и стартирана нова тръжна процедура за изпълнител на обекта.
 
СмолянБГвести.нет
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини