Художниците в Смолян с изложба за 50 години творчески съюз

Групата на художниците отбеляза своята 50-годишнина с Великденска изложба. Тя беше открита от председателя на КДК Светозар Казанджиев в Смолян.

В навечерието на най-светлия християнски празник - Възкресение, ние сме в Клуба на дейците на културата, за да открием поредната изложба, посветена на 50-годишнината от създаването на Групата на художниците. Това прави настоящата експозиция по-специална, а надявам се по-вълнуваща, посочи Казанджиев. От името на областния управител Недялко Славов, заместникът му Зарко Маринов поднесе поздравителен адрес и пожела на художниците много здраве, щастие и нови творчески успехи.

 „Дължим нашата признателност и благодарност към Вас за огромните усилия и последователността, положени през десетилетията за развитието на изобразителното изкуство, каза още Маринов. Зам.-кметът Марин Захариев също поздрави творците, които за поредна година представят Великденска изложба. Надявам се в дните до Великден да можем да се насладим на тези страхотни картини, допълни той. В изложбата участват 22 творци с 50 творби – живопис, скулптура, иконопис, интарзия, дърворезби.

Почитателите на изобразителното изкуство могат да се разгледат експозицията до 15 април.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини