Американка откри 50 перли в обяда си

Жителка на американския щат Тенеси намери 50 перли в стридите, поръчани за обяд в ресторант в град Франклинт, съобщават местните медии. Когато 53-годишната Тони Елиът вкусила част от ястието, усетила нещо твърдо. Отначало помислила, че е счупила зъб, но след това станало ясно, че в устата й е попаднала истинска перла. След това в чинията се изсипали още 49.
Не сме виждали нищо подобно по-рано. Понякога клиентите ни са намирали по една перла, но цели 50 – никога, заявили от управата на ресторанта.

От персонала почистили перлите и ги опаковали за късметлийката. Това беше нейната стрида, значи и перлите са нейни. Това е все едно да спечелиш на лотария, обясни управителят Джеймс Хъмфрис. По думите му стридите са доставка от Мексиканския залив в щата Луизиана.

Перлите обаче се оказали прекалено малки, за да се получи бижу от тях. Причината е, че няма как да бъдат пробити.

Подобен късмет са имали и други хора. През февруари 2013 г. британец купил от местен рибарски магазин стриди, като в едната открил перла с идеална форма. През септември 2008 г. в ливанския град Тир 50-годишна готвачка от местен ресторант открила в стрида 26 перли. Тя и синът й – собственик на заведението възнамерявали да кандидатстват за рекордите на Гинес.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини