Джеймс Бонд - ето защо според лекарите трябваше да е мъртъв

Джеймс Бонд се изплъзва на смъртта в продължение на повече от 50 години, според лекарите, в Skyfall той е можел да загине още в седмата минута.

Като най-елегантния таен агент, Джеймс Бонд е оцелял в 23 филма без дори да успее да се изпоти.

В Skyfall, най-новото творение за 007, единственото притеснение на Даниел Крейг след като скача от багер върху движещ се влак е маншетът на ризата му.

Ако приключенията на Бонд бяха реални, той щеше да оцелее едва 7 минути в последния си филм, преди да срещне смъртта си.

Не е изненада за никого заключението на медицинските специалисти, че екшъните не са особено реалистични.

Сцената в Skyfall, в която срещу Бонд е изстрелян обеднен уран на седмата минута "би трябвало да преобърне дробовете му и да го убие."

Но дори и да е успял да оцелее атаката, уранът "би повишил значително риска от разболяване от рак". В останалата част от филма отношението към Бонд не е по-вежливо. Операцията, която той сам прави на себе си, за да отстрани куршум в рамото си "носи риск от загуба на кръв, загуба на съзнание, уврежда нервите и мускулите, а риска от инфекция е огромен."

Падането от покрива на влак в река е една от великите сцени във филма, която обаче "би могла да прекъсне грабначния му мозък и да счупи врата му, да не споменаване опасността от удавяне." Избухването на гранати в кулминацията на филма " би перфорирало тъпанчетата на Бонд".

А що се отнася до последната сцена във филма, в която Бонд се бие с главорез под водата в ледено Шотландско езеро, шансовете му за оцеляване биха били нищожни. "Битката би означавала, че ще изразходва кислорода много бързо, така че бе било невероятно да се измъкне жив навреме. Хипотермията би настъпила много бързо и той няма да може да се движи."

Ето списък на смъртоносните наранявания в Skyfall:

7 мин: Бонд е прострелян в гърдите.
12 мин: Бонд е прострелян, пада от покрива на влак в река 80 метра надолу.
31 мин: Бонд отстранява куршум от рамото си.
1 час 54 мин: Има стрелба и са хвърлени гранати по дома му.
2 часа 2 мин: Бонд потъва в ледена вода.

Продължителност на филма: 2 часа и 23 мин.

Час на смъртта: 7 -та минута.

Лекарите са дали мнението си в материал на списание Total Film.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини