Лекарите на "Луфтханза" препоръчали лечението на Любиц да продължи

Лекарите на "Луфтханза" са препоръчали лечението напилота Андреас Любиц да продължи, въпреки че е бил считан за годен да работи. Доклад показва, че му е препоръчано продължително психологическо лечение. Това съобщава "Билд ам зонтаг".

Става въпрос за 2009 година, когато Любиц прекъсваобучението си, за да се лекува. Не е ясно обаче дали действително е изпълнил лекарските препоръки. За момента компанията отказва коментар.

Френското следствие обяви в началото на април, че информацията във втората „черна кутия" на падналия в Южна Франция пътнически самолет на Germanwings потвърждава, чепомощник-пилотът Андреас Любиц умишлено е разбил летателния апарат. Според разследващите Любиц ускорил и насочил самолета да се разбие във Френските Алпи, убивайки всички 150 души на борда.

Андреас Любиц преди шест години се е лекувал в психиатрия, стана ясно по-рано. Вестникът разкрива засекретеното здравно досие на Любиц, от което става ясно, че той е страдал от тежка депресия.

Пилотът имал пристъпи на страх и паника. Нещо повече - по време на обучението му в „Луфтханза" на няколко пъти е отбелязвано в докладите, че той е временно неспособен да лети, защото е прекалено слаб психически.

Луфтханза" заяви, че не е била длъжна да информира авиационните власти за депресията на Андреас Любиц

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини