Стотици гневни работници от ”Терем” блокираха завод и път

Над 300 работници от кораборемонтния завод "Терем-Флотски арсенал-Варна" излязоха на протест и блокираха за 10 минути пътя Варна-Белослав тази сутрин.
Протестиращите не са съгласни със смяната на управителя на дружеството. 

Преди Великденските празници те са изпратили писмо до министъра на отбраната Николай Ненчев, в което заявяват недоволството си от отнетите правомощия на ръководителя на дружеството Георги Стойков, въпреки уверенията, че няма да бъде сменян, съобщиха Дарик и БНР. 

През целия ден в завода ще има ефективна стачка, на територията му няма да се допускат външни лица. 

Работниците казаха, че няма да работят до 13,30 часа днес. 

На входа на дружеството има плакати  "Властимащите, мислете за хората, а не само за себе си", "Разминаването с предизборните ви обещания е некоректно към избирателите" и "Не на политическите чистки!". 

Работниците възнамеряват да затворят за движение Аспаруховия мост от 16.45 ч. до 17.15 ч. днес.

Георги Стойков коментира, че има подписани договори за над 20 млн. долара, а в момента вървят преговори с Русия за подписване на договори за над 45 млн. долара. Да се надяваме, че напрежението няма да попречи на подписването, каза той.

"Нашето търпение се изчерпа напълно и няма да Ви позволим да си играете с нас на котка и мишка. Политическите Ви игри ни омръзнаха. Ако в това се състои реформата Ви, твърдо не я искаме", казват в декларация работниците до министъра на отбраната, премиера, председателя на Народното събрание и Съвета на директорите в "Терем".

През февруари работниците от "Терем-"Хан Крум" в Търговище излязоха на 
протест в защита на управителя на завода Христо Богданов.

 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини