Премиерът на Словакия се обяви срещу антируските санкции

Премиерът на Словакия Роберт Фицо се изказа против санкциите срещу Русия. Това е заявил той на дипломатическа конференция в Братислава, съобщава ТАСС.

Не жадувам допълнителни санкции срещу Русия", казал Фицо и добавил: „Аз принципно и открито се застъпвам затърсене на решение (за изход от създалата се ситуация) и диалог".

Той изтъкнал още, че Европейският съюз и Русия, които някога са били стратегически партньори, днес общуват посредством санкции и водят икономическа война. Според Фицо този подход е в ущърб на всички и „не е редно да се утешаваме, че Русия ще страда повече заради санкциите".

Словашкият премиер също така смята, че Русия и ЕС трябва да си сътрудничат като „цивилизовани партньори", а сътрудничеството им, по мнението му, трябва да носи взаимна изгода.

Освен това Фицо се е изказал срещу доставки на оръжие за Украйна, което, по думите му, ще доведе само до нови жертви в раздираната от конфликт страна.

"Това няма да доведе до нищо, защото няма шансове, че военното решение на (конфликта) би довело до успех", изтъкнал словашкият премиер.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини