Съдът окончателно отстрани кмета на Неделино

 Пловдивският апелативен съд потвърди вчера решението на Окръжния съд в Смолян от края на март т.г., с което кметът на Неделино Стоян Беширов окончателно е свален от поста.

 Според магистратите съществува реална опасност градоначалникът да влияе на подчинените си, ако остане на същата длъжност. Беширов е разседван за тежко престъпление по служба, ощетило общинския бюджет с над 900 000 лв. Съществува обосновано предположение, че е извършил нарушение, от което са се облагодетелствали и четирима собственици и управители на фирми, коментира прокурорката от специализираното звено за борба с корупцията на Софийска градска прокуратура Лилия Симеонова. Нарушил е служебните си задължения, свързани с обществените поръчки по четири проекта от началото на 2012 г. до октомври м.г., а разследването продължава с проверка на още 6 обществени поръчки.

По традиция Беширов не се яви на заседанието, но защитата му представи документ, че отново е хоспитализиран. Това е шестото заседание за сваляне от длъжност на кмета на Неделино. 

Смолянбгвести

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини