Обучаваха деца от Смолян за опасностите, дебнещи в Мрежата

С група ученици от Детска полицейска академия се проведе двудневно обучение по програма “Киберскаут” на Главна дирекция “Национална Полиция”.

Заниманията в ОД МВР – Смолян водиха лектори – обучители от Фондация “Приложни изследвания и комуникация”.

Образователната кампания “Безопасен Интернет” има за цел изграждане на компетентност у децата и юношите, включени в детските полицейски академии на Министерството на вътрешните работи, за реализиране на дейности по превенция на рисковото поведение във виртуалното пространство чрез упражняване на умения и работа с нагласи. Като част от инициативата е планирана поредица от семинари и обучения, които започнаха от ОДМВР - Смолян.

Тя е инициирана от партньорството на Теленор България с МВР и Центъра за безопасен интернет, в рамките на което са подготвени редица образователни активности в още четири града в страната – Шумен, Търговище, Плевен и Видин.

Учениците от 5 и 6 клас в Смолян, които посещаваха детската полицейска академия, имаха възможността да придобият знания и практически умения относно рисковете на онлайн комуникацията, които впоследствие да предадат на своите връстници. В рамките на кампанията се провеждаха различни събития за деца и родители, както и се издаваха материали с полезна информация и съвети за безопасно сърфиране.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини