Полицаят, прегазил бебе, карал с превишена скорост

Нова тройна автотехническа експертиза доказа, че граничният полицай Костадин Стоянов, който уби 11-месечната Краси в с. Крушевец, е шофирал с превишена скорост.
Това стана ясно на днешното заседание по делото в Бургаския окръжен съд, съобщиха "Флагман" и "Зона Бургас".

На 11 септември м.г. 36-годишният Костадин Стоянов се качи с личния си автомобил на тротоара в бургаското село и премаза бебешка количка, в която беше момиченцето. Малката Красимира загина на място.

Делото срещу Стоянов започна в Бургаския окръжен съд през март. Според съдебната експертиза реакциите на граничния полицай са били забавени, тъй като е употребил алкохол и е пушил канабис преди да седне зад волана. Подсъдимият също призна, че в нощта преди катастрофата е пил. По думите му  - не повече от половин бутилка вино. 

На днешното заседание обаче бе представена нова автотехническа експертиза. Тя показва, че Стоянов е управлявал автомобила си с 59 км/ч, а не с 50 км/ч, каквото е ограничението в населеното място. Първата експертиза сочеше, че той е шофирал с 49 км/ч.

Така прокурорът по делото Димо Маджаров добави към обвинението още едно утежняващо вината обстоятелство - шофиране с превишена скорост. 

Процесът продължава с пледоарии, като се очаква Бургаският окръжен съд да обяви присъдата още днес. Наказанието, която може да получи Костадин Стоянов, е от 5 до 15 години затвор. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини