Удареният от мълния овчар от Златоград, все още е в тежко състояние

Пострадалият от мълния овчар, който оцеля по чудо след като той и стадото му пострада от природното явление, все още е в тежко състояние, съобщава bTV . Мълнията е убила на място 32 животни-овце и кози.

Инцидентът е станал в късния следобед на 29 април в местност край Златоград, когато 63-годишният Сенко Буков прибирал животните в обора заради разразилата се гръмотевична буря. От проливния дъжд животните се намокрили и чобанинът започнал да ги прибира в обора. Тогава паднала мълнията. Тези, които били отвън са покосени за секунди.

Мъжът е в болница в Пловдив с 30% изгаряния, тъй като мълнията подпалила дрехите му и дълго викал за помощ, преди да го намерят. „От 20 години гледам овце, такова нещо не помня“, казва потърпевшият животновъд Илия Буков, чийто баща все още е тежко състояние. „Беше страшна гледка от трупове, наредени в кръг. Баща ми беше обгорял целия. Косата изгоряла, дрехите също. Цялото тяло му е в рани. Оцелял е само защото е як като бик", разказа още Илия, но и той самият недоумява каква е причината за тежкия инцидент.  

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини