Ученици писаха послания върху потрошена от катастрофа кола

Деца от 3 до 8 клас от училища в Смолян написаха посланията си към водачите на автомобили върху потрошено при катастрофа возило.

Акцията е част от редица инициативи по повод Третата глобална седмица на ООН за безопасност на движението.

Малките участници приеха инициативата повече като игра- качваха се в смачканото возило, въртяха волана и с любопитство отваряха повредения преден капак на колата. По-големите обаче приеха сериозно посланието на демонстрацията и с флумастери изписаха посланията си към водачите по пътищата. „Пазете живота ни“ и „Внимателен бъди, живот спаси“, бяха част от призивите на малчуганите от I СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в града.

С проявите искаме да изострим вниманието както на родителите, така и на децата, защото резултатите, които имаме като статистика, никак не са позитивни. Много са жертвите по пътищата и голяма част от тях са деца”, коментира зам.-областният управител Андреан Петров.

На 08 май г. от 12.00 часа, в памет на децата, загинали в пътнотранспортни произшествия, всички патрулни коли, оборудвани с надписи от структурите на МВР и РД „ПБЗН”, ще бъдат разположени в близост до кръстовища, детски и учебни заведения, като със звукова и светлинна сигнализация и с едноминутно мълчание ще бъде почетена паметта на жертвите в пътни инциденти. Служителите ще бъдат извън автомобилите, с шапка в ръка. В същия ден ще се отслужване панихиди в памет на децата-жертви в пътни инциденти в храмовете на различните вероизповедания. 

13 деца и юноши до 18 години са пострадали през миналата година при пътни произшествия на територията на ОДМВР – Смолян, показват данните на “Пътна полиция”. Цифрите сочат, че при пътни инциденти през 2013 г. в областта ранените деца и младежи до 18 години са били 15. За щастие през 2014 г. няма убити до 18-годишна възраст.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини