Синът на хасковския кмет подменил цялата листа на реформаторите

Станислав Иванов, синът на скандалния хасковски кмет Георги Иванов, не само е изместил сегашния просветен министър проф. Тодор Танев от водаческото място в кандидат-депутатската листа на Реформаторския блок, но освен това е сложил свои хора на останалите позиции.

Това разказа в студиото на „Тази сутрин” лидерът на Християндемократическата партия Ирина Абаджиева – Репуц. По думите й лидерът на ДСБ Радан Кънев е човекът, предложил Иванов за водач в Хасково, като това предизвикало огромен скандал в Гражданския съвет на РБ, където имало консенсус около кандидатурата на проф. Танев.

Според Репуц, Кънев използвал алегории за „булонките от центъра и каракачанките от крайния квартал” и подчертал: „Ние ще получим огромна подкрепа, тъй като баща му умее да прави избори там”.

Последвал нов скандал – когато в парк-хотел „Москва” местните организации на партиите от РБ обсъждали подреждането на листите. Тогава Станислав Иванов дошъл с листа от 10 никому непознати човека, които влезли на мястото на партийните кандидатури.

„Той дойде с цялата си листа и каза: „Това са хората”, разказа Репуц. По думите й проф. Танев тогава склонил да се откаже, но сегашното му министерско място говори за договорки. 

Лидерът на ХДП подчерта, че не може да лансираш порочните модели и в същото време да убеждаваш хората, че ще променяш системата.

„Не му е проблем на Реформаторския блок ДПС, а собственото му мислене – с това мислене не може да се произведе нова политика”, заяви още Репуц.

Тя посочи, че ХДП „де юре” все още е част от РБ, но това не е отразено никъде в общите материали. Според нея, причината е, че зад партията не стоят пари.

„Подмяната на ценности в политиката се случва чрез РБ, които обещаха да са различно лице”, обобщи Ирина Абаджиева – Репуц.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пр
    проф.Танев
    4 -7
    10:00, 14 май 2015
    Аз съм си прост човечец, будала! Стига ми ,че ходя по училищата да се излагам! Нека напред вървят младите и напористите хора!
  • 2
    Ст
    стахановец
    10 -11
    10:17, 14 май 2015
    Тая кифла кому е известна ?Нещо не разбрах целия вой за какво е -за субсидия или за политика ?Професора да ме извинява ама по -добре да изчезне и от министеркото място че е голям срам!
  • 3
    Рр
    ррр
    12 -2
    10:39, 14 май 2015
    Щом измести Стефан значи Раданчо е вземал парите!!!Дори се говори и за цифра!
  • 4
    Да
    Да
    18 -1
    10:40, 14 май 2015
    Не я знам каква е- кифла или козунак, но говори верни неща за хасковския принц.
  • 5
    _1
    _1431885486
    0 -1
    21:25, 17 май 2015
    Интересно,тая вкисната боза що сега е изсипана тук? Неща от преди миналите избори са най-горещата новина или важното е да цапаш. А пък кога,няма значение.Важното е да има поръчител.
Последни новини