Гл.комисар Николай Николов отрече слухове за съкращения в Пожарната

Нови 250 пожарникари ще бъдат назначени в цялата страна, съобщи в Смолян директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщи главен комисар Николай Николов. По думите му предстоящата реформа не предвижда съкращения.

Назначаваме нови 172-ма пожарникари, а до две седмици ще се обяви конкурс за още 78. Така че до септември месец ще имаме готовност да изпратим 250 нови наши служители за цялата страна на обучение в Монтана и Варна. Това е бройка, която компенсира естествения ход на пенсиониране в нашата структура“, обясни Николов. Той допълни, че средно на година около 100-150 човека напускат системата и категорично отрече слуховете, че ще намаляват обезщетението от 20 заплати за прослужено време в пожарната.

Тези слухове демотивират състава и хората тръгват да напускат”, каза главният комисар.

Относно пенсионната реформа той коментира, че един пожарникар на 55 години трудно би могъл да е на първа линия и да оказва ефикасна първа помощ на пострадалите, но ще се наблегне на рекреацията на служителите.

„Тежък е въпросът за пенсионната реформа в нашите структури. Тези, които не могат да издържат ще напуснат, другите ще останат. Аз не виждам нищо апокалиптично в нея”, заключи Николов.

СмолянБГвести.нет 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини