Представиха автомобили на бъдещето, сред изобретателите и ученици от Чепеларе

Отборът на професионалната гимназия в Чепеларе с конструирания от тях екоавтомобил, с който тази година ще се състезават в Холандия

Отборите на Техническите университети в София и Варна, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Й. Вапцаров“ в Чепеларе, представиха своите енергийно ефективни автомобили на специално събитие за медиите, преди да отпътуват за финалите на градската писта в Ротердам, Холандия.

Shell Eco-marathon Европа ще отбележи своята 30-та годишнина от 21 до 24 май 2015 г. в спортсменско състезание на идеи и проекти в Ротердам, Холандия.

За осма поредна година ShellБългария приветства на официална церемония талантливи български ученици и студенти дни преди участието им в международното състезание за иновации и енергийна ефективност на пътя Shell Eco-marathon Европа.

Участието на българските ученици и студенти през 2015 г. минава под патронажа на Министeрството на образованието и науката и Министерството на околната среда и водите. За втора поредна година родните участници в Shell Еco-marathon се ползват и с подкрепата на Националната Комисия на Република България за ЮНЕСКО.

В 30-годишната история на Shell Eco-marathon Европа български екипи ще участват за осма поредна година в състезанието. Това е невероятно постижение и аз се гордея с постоянството, амбициите и успехите на нашите ученици и студенти, които показват, че силните идеи за бъдещето се раждат именно благодарение на екипния дух. Сигурна съм, че представянето им в Ротердам ще бъде достойно, каквото е било винаги досега“, каза Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

 

 

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини