ПФ с ултиматум към коалиционните партньори, оттегля подкрепата

Подкрепата и търпението на Патриотичния фронт (ПФ) към управлението са на изчерпване. Тази закана прозвуча от парламентарната трибуна от съпредседателя на фронта Валери Симеонов в декларация от името на групата на патриотите. Този път повод за недоволството на патриотите станаха инцидентите в село Гърмен.

Припомняме, в Гърмен възниква напрежение между българи и цигани. Основните искания са за събаряне на незаконните цигански постройки в кв. "Кремиковци". В неделя стотици протестиращи опитаха да нахлуят в махалата, но бяха спрени от полицията. Това се случи само ден, след като напрежението ескалира в събота вечерта. Тогава имаше и арестувани.

Подкрепата на групата на ПФ към настоящото управление не е безусловна, предупреди Симеонов. ПФ дадоха срок на кабинета до 1 юли да изпълни определени искания на групата. Иначе оттеглят подкрепата си.

От ПФ настояват:
 
1. Незабавно премахване на всички незаконни постройки на територията на кв. "Кремиковци", за които е приключила процедурата по премахване. Ангажиране на институциите да завършат законовите си задължения по установяването на законосъобразност на останалите постройки и превеждането на нормите на ЗУТ в действие.

2. Предприемане на спешни мерки за овладяване на битовата престъпност, която тероризира огромни райони от страната.

3. Разглеждане в комисии и гласуване в Пленарна зала на текстовете предложение от „Патриотичен фронт” в ЗИД на избирателния кодекс. В случай, че не бъде прието задължителното гласуване без референдум, „Патриотичен фронт” настоява за приемане на текста за активната регистрация и увеличаване на санкциите за купуване и продаване на гласове.

4. Започваме изграждане на защитните съоръжения по границата с Турция и възстановяване в срок до 1 юли 2015г. на увредените участъци от тях.

5. Недопускане увеличаването на цената на електроенергията и предприемане на административни мерки от енергийните дружества и Министерство на енергетиката за прекратяване на мащабните злоупотреби и кражби в бранша.

6. Завършване на необходимите законови нормативни промени за ограничаване незаконната сеч и износ на дървесина.

7. Решаване на институционалните проблеми свързани с българските общности зад граница. Приемане на промените предложени от „Патриотичен фронт“ в Закона за българите живеещи извън Република България.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини