Киев готви химическо оръжие срещу Донбас

Заместник-командирът на щаба на опълчението на ДНР Едуард Басурин заяви в петък, че разузнаването на републиката разполага с информация за подготовка за производство на химическо оръжие на територията на Украйна с участието на американски специалисти, предаде РИА Новости.

„Разузнаването на ДНР разполага с информация за разработването на територията на Украйна на химическо оръжие. Установено е, че това се провежда в базата, където се съхранява хлор в гр. Кочетово в Харковска област. Разработките се провеждат с помощта на американски военни. Преди седмица на тази територия 20 цистерни докараха 5 тона неизвестно отровно вещество. Не е изключено, след получените резултати киевските власти да се подготвят за диверсия на територията на Украйна с цел да обвинят властите на ДНР в престъпление срещу човечеството“, каза Басурин.

Според информация на разузнаването на ДНР, в средата на май персоналът в хлорната база в Кочетово е бил уволнен и на място била поставена охрана от военни, а в района на Мариупол е пристигнала група американски специалисти в областта на химията.

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ба
    Бандерска
    4 -2
    18:17, 29 май 2015
    Порошенковците свалиха малайзийският самолет с толкова много пътници на борда, та срещу собственият си народ ли няма да хвърлят бойни отровни вещества! Това ако не е фашизъм американските им приятели да кажат какво е...!
  • 2
    25
    2556
    4 -2
    19:50, 29 май 2015
    Порошенко и шайката му тогава ще ядат к..ра .
  • 3
    Ай
    Айнтрахт
    1 -3
    21:47, 29 май 2015
    Какво химическо оръжие бе, те ''фашагите'' направо атомна бомба готвят за Донецк!Аман от руска дезинформация и пропаганда!Агресора дето изби хиляди украински войничета сега изкарва самите тях виновни за мръсотията и смъртта която им прични кръволока Путин!
  • 4
    Ай
    Айнтрахт
    1 -3
    22:01, 29 май 2015
    Слава Украине!Героям слава!
  • 5
    Бо
    Болград
    0 0
    12:56, 1 юни 2015
    Руснаците съвсем са се побъркали.Какво химическо оръжие бълнуват? Батти изпушилите идиоти! Абе ходете да пиете одиколон и не се излагайте с такива изказвания.
Последни новини