Египетският самолет е имал три опита за аварийно кацане

Разбилият се през май самолет на египетската авиокомпания "EgyptAir" денонощие преди катастрофата на три пъти е правил опит за аварийно кацане.

Ден преди трагедията египетският самолет е извършил шест полета между Еритрея, Кайро, Тунис и Париж. По време на тези полети между 18 и 19 май системата за оповестяване е сигнализирала за проблем на борда скоро след излитане от трите летища. Тези сигнали за тревога всеки път са довеждали до техническа проверка на земята, която показвала, че проблем няма. Така самолетът отново можел да излети и да продължи пътя си над Средиземно море, съобщава тв каналът. Тези данни, според "Франс 3", са засечени от системата "Acars".

Тя регистрира кодираните съобщения, предавани от самолета на земята по време на полета. Предполага се, че тази система е извадила куп технически проблеми на борда на самолета по време на последните полети. За момента не е известно какви са били те. Самолетът А320, изпълняващ полет MS804 от Париж за Кайро, изчезна от радарите на 19 май около 35 минути преди времето за кацане на египетското летище. По-късно отломки от машината бяха открити в района на гръцкия остров Карпатос. На борда на самолета са пътували 66 души - пасажери от 12 страни и десетчленен екипаж.

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини