"Да изчистим България!" на 4 юни

Утре, 4 юни ще с епроведе кампанията за голямото чистене, от инициативата "Да изчистим България заедно".

МОСВ ще осигури 40 000 комплекта чували и ръкавици за нуждите на доброволците, както и ваучери за гориво в размер на близо 80 000 лв. И тази година от министерството се ангажираха транспортираните до депата отпадъци по време на голямото чистене да не бъдат облагани с такси.

Целта на настоящата кампания е актуализиране и разширяване на партньорската мрежа, привличане на още доброволци в акцията по почистване на замърсени защитени територии и зони, които следва да се проучат на територията на всяка община и да се посочат като места, които е изключително важно да бъдат почистени.

„Тази година кампанията ще бъде насочена към защитените територии в България, изключително ценни от гледна точка на опазването на био разнообразието, това са територии скъпи за всички нас”, пояснява Ивелина Василева, министър на околната стреда и водите.

Област Смолян се нарежда сред първите осем области в страната с най-голям ръст на активност в инициативата "Да изчистим България заедно". Това е резултат от успешното партньорство при провеждане на предходните издания на инициативата. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини