Прокуратурата: Мистериозната смърт на братята- словаци, намерени в Родопите, е самоубийство

    Окръжна прокуратура-Смолян прекрати наказателно производство  срещу неизвестен извършител за умишлено убийство, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив. Разследването за смъртта на братята Бранислав Колесар и Марцел Колесар, граждани на Република Словакия, продължи 1 година и 9 месеца. Труповете им бяха открити на 21 септември 2013 г. в местността „Бекирови ливади“ в землището на с. Загражден, община Баните с обща примка от черно въже около шиите. Телата били едно до друго на земята, а въжето навито и завързано за счупен клон от дърво. При огледа, както и в хода на разследването не бяха установени данни за насилствена смърт, допълват от прокуратурата.

    Наблизо бяха открити останки от хранителни продукти, празни бутилки от алкохол, два велосипеда, лични документи, банкноти и други вещи. На 50 метра от мястото беше открита и разпънатата палатка, в кооято двамата братя прекарали последните седмици от живота си. В открит при огледа тефтер имаше и ръкописен текст на словашки, който след превода се оказа предсмъртно послание от двамата братя, че са решили свободно да си отидат от този свят и се сбогуват. Назначената графическа експертиза дава заключение, че текста вероятно е изписан от Марцел Колесар.

    Окръжна прокуратура-Смолян е изследвала всички възможни версии, като  доказателствата са потвърдили версията за самоубийство и категорично по делото няма доказателства за убийство. Самообесването е версията, която се потвърждава от доказателствата по делото. Бранислав и Марцел Колесар са описани от близките им като  нерелигиозни, а по-скоро атеисти, не посещавали църкви, не били  членове на никакви религиозно ориентирани организации. Не са проявявали склонност към самоубийство. 

    Така и не стават ясни мотивите за мистериозното им самоубийство.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини