Чадър и шезлонг на плажа с касова бележка от 21 юли

Само след седмица задължително ще трябва да се дават касови бележки при продажбата на билети за посещения на музей, спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и др, пише "Стандарт". Това гласят обнародвани промени в Наредбата Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, припомниха от НАП. До 21 юли всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, трябва да купят и регистрират в НАП касов апарат, с който да отчитат продажбите си.

Изключение от новото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети срещу услуги се прави в случаите, когато става въпрос за продажба на билети и абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.

Тези билети за транспорт или участие в хазартни игри обаче трябва да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа. Досега всички търговци и институции, които продаваха билети, не бяха длъжни да ги отчитат чрез касов апарат.

Източник: http://pik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини