Борисов оптимист: Имаме шанс да се измъкнем от блатото

Няма как Европа да удържи на тази бежанска вълна, тези хора трябва да стоят в своите държави, смята премиерът

"Имаме реален шанс да се измъкнем от блатото и го правим". Тази оптимистична прогноза направи днес премиерът Бойко Борисов.

Той бе в Смолян за откриването на реконструирана многофункционална спортна площадка.

Министър-председателят изтъквайки, че България има стабилно правителство, което не може да се каже за съседките ни Македония, Гърция и Турция.

"Благодарих и на БСП, и на АБВ, и на ГЕРБ, и на всички, които поддържат коалицията, за това, че имаме парламент, имаме правителство и всички заедно поддържаме стабилността в държавата", допълни Борисов и изрази увереност, че следващата година ще е по-добра "с парите, които събираме повече от контрабандата".

По думите му в момента няма основание за България да се притеснява за по-голяма бежанска вълна, отколкото беше натиска досега. Борисов увери, че са взети необходимите мерки. От думите му стана ясно, че по границата са изпратени повече служители и хеликоптери, като ресурс е пренасочен и към българо-гръцката граница.

"Отново се връщам на стратегическия въпрос, че САЩ, ЕС, Русия рано или късно трябва по тези теми да се разберат. Няма как Европа да удържи на тази бежанска вълна. Това ще промени демографския фактор, разбирам ги и хората там – зад гърба им режат глави, те търсят да се спасят. Само преди няколко години и от България са бягали нагоре към Бесарабия, когато са им рязали главите. Трябва да проявяваме хуманитарност и човещина и в същото време големите началници да седнат и да се разберат по въпроса. Тези хора трябва да си стоят в своите си държави”, каза още министър-председателят.

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини