БСП официално кандидата си за кмет на община Златоград

Бившият зам.-областен управител на Смолян Емил Хумчев официално е обявен за кандидат на БСП за изборите наесен. Общинският съвет на партията в Златоград издигна кандидатурата на Хумчев за кмет на общината.  Утвърдена е и листата с кандидатите за общински съветници, като Хумчев ще бъде неин водач.  Спечелване на изборите в община Златоград и максимален брой общински съветници е основната цел на социалистите. „Партийните организации в общината са максимално сплотени и ентусиазирани за предстоящите избори и ще работят за пълна победа. Кандидатурата на Хумчев е подкрепена и от много граждани, които не са партийни членове“, заяви депутатът от БСП  Лява България Дора Янкова.

,Според нея партията е единна и консолидирана и издига собствена, самостоятелна кандидатура. „В предишните години БСП – Златоград участва в местните избори в различни формати, подкрепяйки консенсусни кандидати,  но сега сме твърдо решени да имаме кмет от БСП и общински съветници, които ще  работят за подобряване на живота на златоградачни“, каза още Янкова.

Емил Хумчев отбеляза, че е крайно време статуквото в община Златоград да се промени и определи като „добри специалисти и уважавани общественици“ кандидатите за общински съветници на БСП. Кандидат-кметът на БСП Хучев планира да се развиват и периферните улици на родопския град и гарантира, че основният му приоритет ще бъде привличането на инвестиции, удвояване на усвояването на европейски средства и създаване на работни места с висока добавена стойност за населението.

До края на месеца ще са ясни и кандидатите за кметове на селищата в общината, подкрепени и издигнати от БСП. 
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини