Служител на ДАНС е задържан за изнасяна на информация на каналджии

Служител на ДАНС е задържан тази сутрин, той се е занимавал с изнасяне на оперативна информация, която по всяка вероятност е предавана на организирана престъпна група, занимаваща се с каналджийство. Това резултат на работата на "Вътрешна сигурност", на ДАНС и специализираното звено за антикорупция към Прокуратурата. Това каза заместник-председателят на ДАНС Олег Петков на брифинг в сградата на МВР, предаде "Фокус".

"Ще бъдем безкомпромисни към такива служители в ДАНС", подчерта той.

Главният прокурор Сотир Цацаров допълни, че в момента се извършват действия по разследване в служебните помещения на въпросния служител, в ползваните от него МПС.

"Става дума за документи, представляващи класифицирана информация, повечето от които са свързани с планирани действия на ДАНС и Прокуратурата при противодействие на контрабанда и икономическата престъпност", уточни Цацаров.

Във връзка с вчерашната акция по противодействие на миграцията и каналджийството Олег Петков заяви, че ДАНС е взела активно участие в чисто оперативен план при провеждането на операцията.

"ДАНС съвместно с МВР положи доста усилия да очертае кръга от лица, съпричастни към тази незаконна дейност и за които имаме оперативна информация, че активно работят. Смятам, че това е правилният път, по който трите институции работим и си взаимодействаме. Благодаря на Прокуратурата и колегите от МВР за свършената работа", каза още Олег Петков.

"За първи път трите институции действаха на територията на цялата страна и то в добър синхрон. Създадена бе работна група, която успя да анализира основните фигури в този незаконен бизнес, както и основните рискови точки”, заяви Цацаров.

 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини