Днес лепенка на устата, утре - на мозъка

Лепенка, за да спи детето и да не прави всичко, което прави всяко дете, пълно с енергия. До тази „методика“ на възпитание е прибегнала учителка от детската градина „Приказна калина“ в Красно село.

Коментар на редактора

Няма област в България, която да не представлява истинска разсипия. Но ако искаме някога нещо да остане от нас и светът да знае, че ни има, на първо място трябва да погледнем децата си и грижата за тях.

Липсата на сиво вещество в главата не е и не може да е оправдание за подобни дивашки методи на възпитание. Днес лепенка върху устата, утре лепенка върху мозъка, в други ден – липса на мозък, след време - учител. Ако това ще е методът на държавата, тогава няма смисъл да говорим.

В България периодично дебатът за възпитанието излиза на преден план при поредния случай. Но никой не взема мерки относно всеизвестната на всички истина, че педагогика следват главно хора, изкарали тройка на приемния изпит. След като няма човек, който да не е съгласен, че възпитанието и обучението на децата е приоритет, за да не изчезнем като нация, кой политик най-сетне ще се сети реално да действа картинката да се промени? Отговорът е ясен – неволята. Стига сме я викали, време е да почваме.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини