Човекът, ударил Сидеров е задържан

Човекът, който е ударил Сидеров е задържан, той не е съотносим към средите на преподавателите и на полицията.

Това заяви пред bTV главният секретар на МВР Георги Костов.

Той уточни, че със Сидеров комуникацията не е била възможна. Волен Сидеров е разпитан в определено процесуално качество. Той е обвинил полицията в противоправни действия към него.

На въпрос за повече подробности около случилото се Костов заяви: "Мога да нагрубя хора, които определено не го заслужават, коментирайки изявленията на Сидеров."

Според Костов "от една определена вандалска проява не следва да се дава национален ефир."

Късно снощи от МВР съобщиха, че един човек е задържан от полицията, след като в изборната вечер лидерът на Атака Волен Сидеров нахлу за втори път в сградата на НАТФИЗ.

От полицията съобщават: В 21.56 и в 22.10 часа са подадени сигнали на тел. 112 – от охраната на НАТФИЗ и от ректора проф. Любомир Халачев. Поискано е съдействие от полицията поради нахлуването в сградата на група, нарушила автономността на висшето учебно заведение.

Веднага са изпратени патрули от СДВР. При пристигането им на място е установено, че е възникнал скандал между студенти от академията и група депутати от ПП Атака. Към 23 часа напрежението рязко нараства. Полицията предприема действия в рамките на правомощията си за предотвратяване на допълнителна ескалация на напрежението и възникване на физическа саморазправа между двете група. Ситуацията е овладяна и групата, нахлула в сградатана НАТФИЗ е изведена от силите на реда. Има задържано лице за изясняване на съпричастността му по чл. 325 от НК . Продължават действията за изясняване на всички обстоятелства по случая.

 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини