Кремъл: Няма да отвърнем на Турция със сила, но ще има последици

Москва не заплашва да отвърне на Турция с военна сила след свалянето на руския изтребител, но след тази атака ще има неизбежни последствия.

Това обяви говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков.

Президентът не е казвал за никакви предстоящи военни последствия, но заедно с това отбеляза, че последствията след такива неприятелски действия са неизбежни, обясни Песков.

На въпрос на журналисти за планираното посещение на Путин в Турция през декември Песков отговори, че дали срещата ще се осъществи, зависи от редица фактори.

Кремъл няма данни Турция да е влизала в контакт с руския самолет Су-24, каза още Песков.

Москва е категорична, че самолетът е свален в Сирия и че той не е нарушавал турското въздушно пространство.

Ние на първо място изхождаме от мнението на нашите военни специалисти, които разполагат с всички параметри на полета на самолета, който беше свален. Тези данни показват, че самолетът е свален в сирийско небе, подчерта представителят на Кремъл.

По повод съдбата на двамата руски летци от сваления изтребител Дмитрий Песков посочи,ч е засега няма официална информация за това.

По-късно обаче от генералния щаб на Русия излязоха с официална информация, според която единият летец е бил убит още във въздуха, а другият е загинал при неуспешна спасителна операция.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини