Странният самолет, прелитащ над България е Американски

Всички отговорни институции започват проверка за странния самолет, който направи невероятни траектории над територията на България, предава Канал 3. Експертите са на нокти, тъй като поведението на въздушното возило е меко казано странно. Както съобщихме по-рано днес, по информация на авиационния сайт Pan.bg, на flightradar24.com бе забелязяно как неизвестен самолет прави доста странни маневри и траектории над България.
Самолетът идва от Естония през Полша и Румъния и навлиза северно от България, малко след Стара Планина завива в посока София след Хисаря, но след Панагюрище се връща обратно в посока Бургас. Малко преди Карнобат самолетът започва странни маневри, като се връща към София, но след кръг над Стралджа и Сливен в момента отново е над Карнобат...
Министерство на отбраната внесе спокойствие във връзка с информации в мрежата за съмнителен полет над Ново село. Няма нищо съмнително, а става въпрос за анонсирано още на 4 януари в официалния сайт на МО учение. Полетът е на американски самолет А10, който е създаден за подкрепа на сухопътни операции.
Той е част от съвместната българо-американска летателна тренировка „Thracian Thunder 16". Тя се провежда на територията на авиобаза „Граф Игнатиево" и учебен полигон „Ново село".
В тренировката взимат участие военнослужещи и техника от Военновъздушните сили, Сухопътните войски и от ВВС на САЩ в Европа. От българска страна в "Thracian Thunder 16" ще бъдат включени самолети МиГ-29, СУ-25 и вертолети Ми-17 и Cougar.

Източник: marica.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини