Исканията на Турция са политическа наглост, обяви ВМРО

"Исканията на Ердоган и Давутоглу, поставени пред ЕС, са израз наполитическа наглост, а поведението на европейските лидери е двоен стандарт и впечатляващо безхаберие". Това се казва в декларация на ВМРО след срещата Турция-ЕС в Брюксел, която бе в понеделник.

В документа се казва, че Турция извършва етническото прочистване в своите южни провинции и в северна Сирия. "Турция настоява срещу всеки върнат икономически мигрант ЕС да взема от Турция един „истински“ бежанец, като за това щял да бъде представен точен график.

По този начин Турция цели да се отърве от милионите кюрди на своя територия, както и от кюрдите от северна Сирия и да ги замени с аморфно мюсюлманско население от северна Африка и Близкия изток, което да претопи и асимилира за изпълнение на неосманистките си планове за възстановяване на Османската империя", се казва в декларацията на патриотите.

От ВМРО припомнят за водните оръдия, сълзотворния газ, палките и гумените куршуми, които бяха използвани срещу протестиращите в защита на най-големия опозиционен вестник "Заман".

Това става по времето, когато Турция настоява до края на този месец да бъдат отворени нови глави в преговорите за присъединяване към ЕС. Безпрецедентното нарушаване на принципите на свободата на словото е маскирано като „съдебни“ решения, докато България и Румъния още са под „наблюдение“ заради съдебната власт, припомнят патриотите.

Те алармират за опасността страната ни да бъде залята от турски емисари, ако отпаднат визите за Турция.

Създаването на зона, свободна от полети в северната част на Сирия, ще бъде узаконяване на незаконната турска окупация на част от територията на суверенна държава, убедени са от ВМРО. Освен това Турция иска допълнително финансиране от поне още 3 милиарда евро в добавка към вече обещаните 3 милиарда до 2018 година, припомнят воеводите.

"Турция не спазва предишното „споразумение“ с ЕС и залива Европа с нелегални имигранти, нарушава международното право и окупира чужда територия на суверенната държава Сирия. Турция се меси недопустимо във вътрешните работи на държави-членки на ЕС, каквито са България и Гърция, потъпква свободата на словото. При тези факти и обстоятелства ЕС обещава на Турция да премахне визите, да отвори нови преговорни глави и плати два пъти по-голям откуп, при това само за сега", обобщават от ВМРО брюкселското двуличие.

Вместо да дава 6 млрд. евро на неоосманистка Турция, по-добре е тези пари да бъдат инвестирани в Либия и Сирия и да бъдат подпомогнати техните законни правителства. ЕС трябва да вдигне санкциите срещу Сирия, защото те водят до икономическа разруха, безработица и мизерия и това предизвиква миграцията на стотици хиляди мирни сирийци към Европа, гласи декларацията на ВМРО. От там настояват правителството ни да се опълчи на споразумението между Турция и ЕС и да наложат вето.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини