Бербатов за четвърти път Футболист на годината

Димитър Бербатов е Футболист на 2007 г., стана ясно след като официалната страница на БФС обяви резултатите от традиционната анкета. На втора позиция е миналогодишният (за 2006-та) победител Мартин Петров. Бербатов е събрал 327 точки (93 първи, 19 втори и 10 трети места), докато Петров е с 246 (23 първи, 83 втори и 11 трети места). Третото място остана за вратаря на Левски Георги Петков (47 точки от 4 първи, 8 втори и 19 трети позиции).
При вратарите убедителен победител е Георги Петков от Левски (89 гласа), следван от Ивайло Петров (ЦСКА) и Урош Голубович (Локо Сф).

Наградата за защитник на годината повече от безапелационно печели Александър Тунчев (ЦСКА) със 101 гласа, като на цели 92 от него е съотборникът му Валентин Илиев. Малко неочаквана е третата позиция на Живко Миланов от Левски.

Марчо Дафчев (Локомотив Сф) бе посочен от 57 анкетирани за най-добър полузащитник, следван от Велизар Димитров (ЦСКА) и Даниел Боримиров (Левски).

Като най-добър нападател българските журналисти определят стрелецът на Славия Здравко Лазаров (45 гласа), а още едно второ място печели Велизар Димитров (ЦСКА), за когото явно не се знае със сигурност дали е нападател или халф.

Най-прогресиращ млад играч е Николай Димитров от Левски (57 гласа) с подгласници Ивелин Попов (Литекс) и Иван Иванов (ЦСКА и Локомотив Пд).

Любопитното около тазгодишната анкета не се заключава само в присъствието на Костадин Башов и Иван Русев в класацията, както и с неопределения пост на Велизар Димитров. Според статистиката, обнародвана от официалния сайт на БФС, до четирима от анкетираните български спортни журналисти още не е достигнала информацията, че Димитър Бербатов отдавна не играе в българското първенство.

Оригинален избор за най-добър полузащитник е направен и с... Павел Дочев, който освен че не играе футбол от повече от 10 години, през по-голямата част от кариерата си е бил защитник.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини