Мадона заподозряна, че измамила ООН и "Гучи"

Американската попзвезда Мадона е заподозряна, че е измамила Детския фонд на ООН УНИЦЕФ и модната къща "Гучи". С тяхна помощ тя проведе благотворителна кампания за събиране на средства в помощ на африканските деца, съобщава NEWSru Israel, като се позовава на Fox News.

Преди година Мадона осинови малкото африканче Дейвид Банда от Малави и оттогава нееднократно изразява загриженост за положението на децата в тази страна. Прочутата изпълнителка дори създаде благотворителен фонд "Raising Malawi" в полза на развитието на Малави.

Към благотворителната акция в полза на африканските деца бяха привлечени и Сара Джесика Паркър и Салма Хайек.

Както показа журналистическото разследване на Fox News, даренията, събрани на благотворителна вечеря, организирана от "Гучи" в полза на УНИЦЕФ и фонда "Raising Malawi", са завършили по сметки на Центъра Кабала на Филип Берг, когото Мадона смята за свой духовен учител.

Пресслужбата на Мадона издаде опровержение, в което тази информация е наречена нагла инсинуация. "Не е тайна, че фондът в полза на децата от Африка се управлява от Мадона и равина Берг, но тази организация няма никаква връзка с Центъра Кабала. До момента всички преведени на фонда средства са инвестирани в създаването на училище за момичета в Малави", се казва в съобщението.

В информацията на Fox News се отбелязва, че в последно време със самолети в Лос Анджелис за обучение в Центъра Кабала са докарани десетки учители от Малави.

От своя страна пресслужбата на Мадона отрича, че африканските деца изучават религия. Посочва се обаче, че в продължение на три месеца учителите ще усвояват основите на "духовното учение". БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини