Oрганизираме световното по муайтай

Бургас ще е домакин на първото световно първенство по муайтай, което се провежда извън родината на най-атрактивния боен спорт – Тайланд.

Днес председателят на родната конфедерация по кикбокс и муайтай Боян Колев се срещна с кмета Димитър Николов, под чиято егида ще премине събитието, за да уточнят подробности по подготовката на шампионата. Отсега се знае, че той ще се проведе в спортна зала "Младост" от 24 до 30 март 2008 г.

При кандидатстването за домакинство на първенството България и Русия са изпреварили във финалния кръг множество други държави. Добра реклама на страната ни са направили нашите състезатели в бойните спортове, които винаги се представят добре на европейски и световни първенства. Уговорено е през тази година ние да организираме световното по муайтай, а през 2009-та то да гостува в Русия.

Бургас е предпочетен сред останалите градове у нас, заради добрите условия за този спорт тук, заради стратегическото му положение и различните варианти за комуникация. Участниците и гостите на шампионата могат да пристигнат в града по въздух, вода и суша. Влияние на избора е оказал и фактът, че в Бургас напоследък работят тайландски треньори.

На първенството се очаква да пристигнат Президентът на световната организация по муайтай генерал Чаисит Шинаватра и много звезди на този спорт.

По време на двубоите ще звучи традиционната ритуална музика, която е неизменна част от муайтай. Правилата ще разрешават удари с коляно и лакът, които винаги вдигат адреналина на публиката, но от Тайланд ще бъдат донесени специални протектори, които да предпазват състезателите от сериозни наранявания.

Муайтай без съмнение е най-популярният боен спорт в момента. Голяма част от бойците в К-1, които и българските зрители напоследък имат възможност да гледат по "Евроспорт", са специалисти именно в тази дисциплина.
Източник: obstina-bourgas.org

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини