Ванко 1: Животът е хубав

Малко след 9.15 часа рапърът Ванко 1 напусна затвора в Пловдив.

Той изтърпя присъдата си за сводничество и днес беше освободен.

Ванко 1 беше посрещнат от роднини и малка група тийнейджъри - фенове на певеца. Иван Главчев си пожела нов живот и да забрави миналото.

На излизане от пловдивския затвор на булевард „Южен" Ванко 1 каза:

„Животът в затвора е като в играта „Биг Брадър", но при много по-сурови условия. Животът е хубав. Майка ми ще ме посрещне с агнешко."

Той влезе доброволно зад решетките на 23 април 2007 година. Рапърът беше на лек режим и работеше в тухларна фабрика извън затвора.

Ванко 1 излиза по-рано, тъй като в затвора е работел, а два изработени дни се броят за 3 излежани от присъдата.

Иван Главчев доизлежа оставащите му 13 месеца лишаване от свобода, тъй като е бил задържан 3 години и 5 месеца, а присъдата му е 4 години и 6 месеца и глоба от 4 500 лева.

Братовчед му Димитър Рачелов напусна затвора преди Коледа.

Фамилията на Ванко 1 дължи 183 000 лв. за строителството на хотела на рапъра. Делото за конфискация на семейния хотел стартира в Пловдивския окръжен съд през пролетта, но още не е приключило.

Припомняме, Върховният Касационен съд отмени присъдата от 12 години лишаване от свобода на Ванко 1, след като влезе в сила поправка в член 155 от Наказателния кодекс. Поправката е известна като "Ванко 1". С тази поправка наказанието за сводници е до 3 години затвор, а текстът по който Ванко 1 беше осъден - "за склоняване на две и повече лица към проституция", бе променен така, че тежкото наказание от 10 до 20 години затвор се прилага само, ако деецът е използвал наркотични вещества, за да упойва девойките и да ги принуждава да проституират.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини