Всичко се променя, те остават

Кабинетът си тръгна в пълен състав от Хисаря

Управляващата коалиция взе решение да бъде създаден български енергиен холдинг чрез обединяването на пет дружества - мини „Марица изток", ТЕЦ „Марица изток 2", АЕЦ „Козлодуй", НЕК и „Булгаргаз".

Очаква се консолидацията да се извърши до края на годината и активите на холдинга да възлязат на 4 млрд евро.

Това съобщиха на съвместна пресконференция лидерите на трите управляващи партии след двудневните закрити и многочасови заседания в Хисаря с участието на министрите и депутатите от трите парламентарни групи.

За момента промени в кабинета няма да има.
Това стана ясно от коментара на премиера, според когото такива промени зависят от управленската и политическата целесъобразност.
Станишев подчерта, че в никакъв случай такива няма да бъдат правени под натиск или заради желанието на някои медии.

Министър-председателят съобщи още, че управляващата коалиция е изразила подкрепа за продажбата на „Топлофикация" София, а също и да бъде приватизиран Булгартабак холдинг.

Управляващите са набелязали при обсъждането на образователния сектор редица нормативни промени, а също и представяне през месец март на стратегия за научните изследвания.

Управляващата коалиция е решила да бъде прекратена безмитната търговия по сухопътните ни граници.
Очаква се в тази връзка министърът на финансите да предложи съответното решение.


Докато лидерите отговаряха на въпросите на медиите, министри и депутати - смесили се с журналистите в залата за брифинг, внимателно слушаха

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини