Виенски елит пристига за благотворителния бал в София

Високопоставени политици от Виена пристигат тази седмица в София като гости на традиционния Виенски бал.

Десетчленната делегация е водена от зам. кмета по финансите Ренате Браунер, а сред членовете са строителният директор на града, управителите на Виенския холдинг на общински фирми и проекта за транспортна инфраструктура ТИНА Виена, директорите на енергетичните, газоснабдителните предприятия и топлофикацията на австрийската столица.

Преди да демонстрират виенски стил в балните танци в Шератон на 16 февруари, политиците ще се срещнат в петък следобед с кмета на София и със свои колеги от Столична община. Сред по-важните теми в обсъжданията са: управление на отпадъците, топлоснабдяване и енергийна ефективност, градски транспорт и пътна инфраструктура.

Виенският бал в София се провежда тази година за осми път и негови патрони са австрийският посланик Клаус Фабян и финансовият министър Пламен Орешарски.

Събраните от спонсори и от лотарията средства отново са предназначени за благотворителни цели – организаторите от Сдружение Виенски клуб определили за бенефициенти трите академии по изкуствата и проект на УНИЦЕФ за домове за сираци и умствено изостанали. /БГНЕС
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини