Борисов: Хората трябва да псуват правителството

Хората да псуват правителството за задръстванията в столицата и други нерешени въпроси, за които години наред не се взимат мерки, като напр. промяна в Закона за етажната собственост. Това каза кметът на София и неформален лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов в предаването "Коритаров live" тази сутрин.
Борисов отново изтъкна, че неговият екип има програма за решаване проблема със задръстванията в столичния град и наблегна на това, че правителството постоянно "реже" парите на София и преписва програмата на ГЕРБ.

Начинът, по който управлява тройната коалиция ще ги срине след една година, прогнозира Борисов. Според него един общ протестен митинг на всички опозиционни партии в деня и часа, когато се обсъжда вота на недоверие в Народното събрание, ще покаже на управляващите, че хората не ги искат и няма смисъл да управляват.

Ако не се съгласят всички опозиционни партии и не се подпише декларация от всяка за участие в митинга, той няма да се състои, подчерта Бойко Борисов. Той категорично защити зам.-кметът Минко Герджиков, който попадна в списъка с агенти на Държавна сигурност, като изтъкна, че всяка държава има викоинтелигентни разузнавачи и не обявява техните имена.

Според него има двоен стандарт при обявяване имената на работилите за Държавна сигурност. Защо тези, които работят с кметството и ГЕРБ, ги показват, а цели групи от други партии ги крият, не ги показват, попита Борисов.

Той потвърди, че подкрепя непопулярното решение за подписване на бизнес-плана на "Софийска вода", за да не се загубят парите по ИСПА и за да се инвестира в модернизиране на ВиК-системата на София.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини