Хакерите подобриха езика на измамите

В "подземните" Интернет канали започват все по-често да се появяват реклами за набиране на програмисти на злонамерени кодове с богати познания по чужди езици. Целта е организиране на атаки, специфични за дадена страна, твърди нов доклад на компанията за сигурност McAfee.
Хакерите искат да създадат атрактивни и граматически правилно изписани уеб страници и спам имейли. Тези два инструмента са изключително важни за примамване на потребителите да свалят вируси или да разкриват персонална информация, като номер на кредитна карта, се казва в доклада.


Локализирайки атаките, хакерите могат по-добре да пригодят своите софтуер и популярни сайтове към специфичните държави, като например P2P мрежови приложения за Япония, онлайн хазартни сайтове за Китай и банкови уеб страници за Бразилия. По този начин хакерите ще могат и да ограничат своите атаки до страните, където е по-вероятно законите и специалните държавни органи да са много слаби.


Докладът на McAfee открива, че вече само 67% от спама се пише на английски език. Това е знак, че проникването на широколентовата връзка в развиващите се държави е направило атаките на други езици доста печеливши.
Това не е нещо ново, но потокът от пари, вливащи се в джобовете на кибер престъпниците от Интернет, е направил хакерите много изобретателни относно начините за съблазняване на потребителите. От McAfee казват, че тези действия на хакерите говорят за един професионализъм и разбиране на тъмния бизнес, който се разрасна през последните години.
Кибер престъпниците подхождат към злонамерения код именно като към бизнес и се стремят да разширят своята активност в глобален мащаб.


Хакерите набират програмисти на вируси основно с две цели: за създаване на спам и уеб сайтове на местни езици; и за търгуване със злонамерен софтуер на различни езици.
Вече е налице сериозен прогрес в спама с английски език. Докато преди няколко години три четвърти от спама и уеб страниците на бяха с правописни и други грешки, то сега "неизпипаните" спам съобщения са само 10%.
Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини