Протестиращите служители на реда вдигнаха палатков лагер пред парламента

На третия ден от полицейските протести служителите на реда построиха палатковия си лагер на жълтите павета срещу парламента. Всъщност той се състои от две палатки, като едно от съоръженията е от типа на тези, които могат все още да се видят на границата.

Шефът на полицейския синдикат Валентин Попов поясни, че това е малка илюстрация на условията, в които се работи там. За разлика от многохилядния вчерашен протест, от днес демонстрациите ще продължат с доста по-рехаво присъствие от 15-20 души и така ще продължи и през следващите дни.

Попов обаче се закани, че въпреки обявения 10-дневен срок за протести, ако се наложи, ще предприемат мерки, за да останат по-дълго. Недоволните служители от сектора няма да остават през тъмната част на денонощието тук, а само през деня.

Синдикатите са изпратили становище до всички парламентарни групи във връзка с промените в кодекса за социално осигуряване. За това се надяват да успеят да разговарят с представители на политическите формации.

На място може да се види издигнат българския флаг, както и плакат, напомнящ, че МВР има нужда от реформа, а не от заложници.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини