Назначават нова главна жрица на Олимп

Мария Нафплиоту е новата върховна жрица на Олимп, която ще изпълни главната роля при запалването на олимпийския огън на 24 март, предават световните информационни агенции. След запалването на огъня от слънчевите лъчи в развалините на храма на Хера на полуостров Пелопонес, факелът ще поеме своя път през петте континента.

В церемонията традиционно вземат участие девет жени, облечени в традиционни гръцки туники. Детайлите обикновено се пазят в тайна, но тази година със сигурност ще има изненади, тъй като живата легенда на церемонията по запалването на олимпийския огън - хореографката Мария Хорс, се оттегли в заслужена пенсия, след половин век служба на олимпизма. Тя ще бъде заменена от Артемис Игнатиу. Новата върховна жрица Мария Нафплиоту е родена и живее в Атина. Учила е балет и хореография в Гърция и Русия.

В родината си тя е известна като танцьорка и актриса. Сред по-важните й роли в театъра са на Оливия от "Дванайста нощ" на Шекспир, Доня Елвира от "Дон Жуан" на Молиер, Настася Филиповна от "Идиот" на Достоевски.
Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини