Panasonic с плазмен дисплей за телефон?

Panasonic станаха едни от първите производители, обявили намерението си да пуснат мобилни телефони с плазмен дисплей. Според разпространения прес-рилийз, фирмата е разработила плазмени екрани за телефони в сътрудничество с AbleComm. Новата разработка е интересна преди всичко с ниското потребление на енергия и ниската себестойност. А и, разбира се, с абсолютното отсъстие на каквито и да е реални разработки, както съобщават Еngadget.com. Дали все пак всичко това не е позакъсняла първоаприлска шега?

В момента в мобилните устройства се използват единствено LCD и OLED дисплеи. Миниатюрната плазма на Panasonic е с дебелина, сравнима с достъпните в момента OLED екрани, а по качество на цветопредаване, контраст и яркост надминава осезаемо LCD екраните.

Нов телефон на Panasonic с плазмен дисплей ще бъде анонсиран в близко бъдеще, съобщава SlashPhone.com. Той ще бъде разпространяван на американския пазар, като ще се предлага от AT&T Wireless. Panasonic обаче са заявили, че имат намерение да вграждат плазмени екрани и в медиа-плеъри, комуникатори, принтери и други електронни устройства.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини