Българи крадат от банкомати и в Маями

Четирима българи са арестувани за кражба на средства от банкомати в Маями, съобщава на електронната си страница американският вестник "Хюстън Хроникъл".


Българите са използвали миниатюрни камери, с които са записвали информацията от банковите карти. Те са били арестувани, след като в престъпната група са били внедрени агенти под прикритие от полицията в Маями, предава агенция Фокус.


Четиримата българи в момента се намират в затвора на окръг Маями Дейд. По данни на властите те са успели да източат над два милиона долара. Понякога заподозрените са използвали информацията от банковите карти, за да си купуват дрехи и подаръци, но в повечето от случаите са теглели парите в брой.

Говорителят на полицията в Маями Бийч детектив Хуан Санчес съобщи, че федералните и местните служби са следили престъпната група около две години.


Срещу четиримата българи Николай Х. Арабов (37 г.), Диян Н. Добрев (34 г.), Станимир Г. Колев (36 г.) и Денислав Филипов (19 г.) са повдигнати обвинения в измама с банкови карти и кражба в особено големи размери. Арабов е обвинен и за притежание на кокаин. Българите са живеели в Холандейл Бийч, Флорида.


Арабов е арестуван на 3 април. Смята се и, че е организатор на българската престъпна група. Той е имал фалшива шофьорска книжка и документи за самоличност. Според полицията четиримата българи са пристигнали в САЩ с напълно законни документи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини