Четвърти GSM оператор

Очаква се Комисията за регулиране на съобщенията да започне през тази седмица проучване дали има интерес към издаването на лиценз за четвърти GSM оператор. Свободните честоти за четвъртия GSM лиценз най-вероятно ще бъдат разпределени между сега действащите на пазара мобилни оператори.

Комисията трябва да започне през тази седмица проучване дали има интерес към издаването на лиценз за четвърти GSM оператор.
В случай, че в срок от 21 дни от публикуването на обявата, се получи повече от едно писмо за намерения, регулаторът трябва да обяви конкурс. Това предвижда процедурата за издаването на лиценза. Според източници на вестника и трите мобилни оператора - MobilTel, Globul и Vivatel ще поискат лиценза.
Първият реално действащ WiMAX оператор в Европа Max Telecom на бизнесмена Красимир Стойчев също поиска да усвои GSM честоти в диапазона 1800 MHz. Едва ли обаче ще се стигне до обявяването на търг, прогнозират експерти. Точно в този диапазон се очаква КРС да отдели честоти за новия GSM. По-скоро свободният ресурс ще бъде разпределен от регулатора между всички играчи на пазара, твърдят специалистите.

Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини