Всички искат Diamond 3G на HTC

Премиерата на Diamond 3G е насрочена за вторник, 6 май в Лондон. Бройката на глобалните телеком оператори, желаещи да продават смартфона заедно с абонамент за услуги, варира от пет до десет, по данни на Goldman Sachs

Проспериращият тайвански производител на смартфони HTC разбуни духовете в индустрията с нов свой продукт. Моделът Diamond 3G е жадуван от телеком операторите, като поне пет от тях вече са поръчали смартфона, преди още да се е състоял официалният му дебют, твърди digitimes.com, като се позовава на информация от китайския Economic Daily News (EDN).

Премиерата на Diamond 3G е насрочена за вторник, 6 май в Лондон. Бройката на глобалните телеком оператори, желаещи да продават смартфона заедно с абонамент за услуги, варира от 5 до 10, според Goldman Sachs.

Очаква се HTC да пласира месечно по 400-500 хиляди от новите смартфони, като продажбите ще започнат през май, твърди докладът на Goldman Sachs. През целия жизнен цикъл на продукта тайванската компания ще пусне около 4 милиона устройства Diamond 3G.

Новият смартфон идва с 2,8-инчов VGA дисплей, Wi-Fi и Bluetooth 2.0, GPS навигация, FM тунер и операционна система Windows Mobile 6.1 Professional. Моделът е четирибандов, включва 4GB флаш памет, 3,2-мегапикселова камера и предоставя слот за microSD карти.
Наскоро анализатори от Strategy Analytics наредиха HTC сред трите най-успешни доставчика на хендсети по отношение на печалбите. Бизнес моделът на тайванците е подобен на тези на Apple и RIM, които предлагат смартфони чрез телекомуникационните оператори, разчитайки на високи печалби от съпътстващи услуги и приложения.


Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини