Авто-инструктори от страната блокират София за протест



Авто-инструктори от страната ще протестират в столицата на площад „Александър Невски". От 9 часа преподавателите поетапно ще влизат в столицата с учебните коли, като не е изключено и блокиране на централни улици. Това съобщи за Дарик радио Георги Илинов от Съюза за обучение в автомобилния транспорт, който е организатор на протеста. Инструкторите искат отмяна на влезлите в сила през януари наредби 37 и 38 на Министерството на транспорта, които според тях ощетяват правомощията им.


Протестните действия на инструкторите започват в 13 ч на площад на площад „Александър Невски". Столична община е разрешила възлизането на 30 в София. Георги Илинов обаче обясни пред Дарик, че нелегално в столицата ще влязат повече коли. Ние ще сме поне 500 коли, към 9 ч още започваме да влизаме в София, дори ще свалим табелите „У", за да влезем, допълни Илинов. Коли ще пристигнат от Варна, Бургас, Стара Загора и Хасково.

Преподавателите се заканиха, че могат и да блокират центъра на столицата. Ако тръгнат да гонят и разкарват из града, ще стане голям цирк, прогнозира Георги Илинов.



Ако блокирате улиците, те може би ще тръгнат?


А как да стигнем до този митинг?


Имате разрешение за 30 коли, пък предвиждате да дойдат много повече.


Сега ние трябва да мислим за тях ли?!


Исканията на протестиращите ще бъдат насочени към Министерството на транспорта.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини