Ексхумират сестрите Белнейски

Есхумация на труповете и нова съдебномедицинска експертиза ще търсят убийците на сестрите Белнейски.

На 28 април главният прокурор Борис Велчев удължи срока на разследването с още 4 месеца.

Тогава окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов каза, че е разпоредил допълнителни следствени действия, но не уточни какви са те.

Очаква се още следващата седмица екип от 5-ма съдебни лекари да се заемат с ексхумацията, пише 24 часа.

Те ще извадят телата на момичетата, за да търсят нови пропуснати улики и доказателства за причините за смъртта и убийците.

Ще се проверява версията, че сестрите са умъртвени и след това е инсценирано изнасилването им и телата са изхвърлени в скалистата местност, за да могат убийците да прикрият следите си.

Работата по тази версия започна, след като подобни съмнения изразиха експерти от Скотланд Ярд, от които беше поискана помощ за разкриване на престъплението.

По случая бяха разпитани и проверени над 9 000 души, но 27 месеца след трагедията полицията няма заподозрян за садистичната смърт на ученичките, а разследването е зациклило.

Опитни криминалисти са категорични, че полицаите и разследващите са допуснали поредица от груби грешки още при първите часове след откриването на телата.

МВР започва да работи по случая 4 дни и една нощ след смъртта на момичета.

Екип на научния институт по криминалистика и криминология към МВР пръв успя да изолира 2 ДНК профила на мъже, но те не са пълни.

Установен е бил и трети профил, но той единствено породи съмнения за нов участник в трагедията.

От ФБР, а от началото на март и британски криминалисти върнаха материалите по случая Белнейски със заключението, че биологичният профил на убийците не може да бъде подобрен.


Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини