Няколко съвета, ако сте на море в Италия

Лятото вече е тук, затова е време любителките на италианската мода и тенденции да помислят за гардероба си.
Аксесоари
Чантата е най-важният от тях. Забравете за скъпите фирмени модели. Дори снобите през това лято ще показват на плажа само найлонови или платнени пазарски чанти от няколко евро едната. Те обаче трябва да бъдат задължително координирани по цвят с банския костюм.

Тенденция е върху чантите да бъде изписано мото или лозунг от някоя изложба или събитие от социален характер. Шик са купените в магазините на галерии и музеи чанти.



Бански костюми
Хубаво е да прикриват добре формите. Не е лошо и ако поне един от банските костюми бъде купен за подпомагането на някое добро дело. Miss Bikini например предлага на сайта си в сътрудничество с Amnesty International ограничена серия от ексклузивни бански костюми, които са нещо като римейк на исторически модели на марката.

Speedo пък предлага част от печалбите си от бански костюми в подкрепа на кампанията "World Swim against malaria".
Фолклорни мотиви
На мода са в костюмите за вечерта. Тенденция са и кафтаните и туниките, на които са изрисувани „племенни" мотиви – подобни етнически дрехи предлагат в колекциите си Antonio Marras, както и Rifat Ozbeck per Pollini.
Къси панталонки
Краката трябва да бъдат добре изложени на показ. Те обаче трябва да бъдат хубаво намазани с кремове за придобиване на тен, в случай, че все още им липсва такъв. Онези, които не разполагат с крака за показ, може да ги покрият с панталонки в стил 50-те години на миналия век, по подобие на панталонките, носени от Одри Хепбърн във филма „Римска ваканция".




Обувки

Crocs пак са на мода, сега ги предлагат дори в стил „балерина". Има и такива, които по цвят и фигурки можете да комбинирате с тези на мобилния си телефон.
На мода са и сандалите в стил „гладиаторски". Стъпалата обаче трябва да бъдат в идеален вид, маниакалните грижи за тях са задължителни!

Висши технологии
Можете да си купите пуловерите, направени от материи против комари, на Annapurna, освежаващите тениски на Slim, късите чорапки с лавандулов аромат на Sozzi Calze или пък сакото на P.Zero Pirelli, което зарежда батериите на мобилните телефони.
Печенето на плажа
Следите от бански костюм по тялото са секси и са много на мода. Или с други думи, забравете за Евин плаж. На мода е обаче и бледият тен, по подобие на този на Никол Кидман. За да го запазите в този вид, използвайте плажни кремове с най-силната протекция.



Тя
Много е шик, ако дамата използва „неговата" риза или тениска, навлечени върху банския си на път за плажа. На мода е и ако раменете ви вечер са покрити с огромен мъжки пуловер.
Бельо
Истинска тенденция е това на цветчета или в цвят шампанско. Стига вече с извънредно прелъстителното бельо.
Сака
Връщат се на мода едновремешните „сакенца" от вълна или памук и с копчета отпред. Много дизайнери ги предлагат нахлузени върху разголени вечерни тоалети.
Рокли
На върха в тенденциите е т.нар.wrap dress - халатчето, завързано отпред и направено от памук или коприна. То бе измислено от Diane Furstenberg. Всички го смятат за суперсекси, тъй като не показва нищо, но в същото време се отхлузва само с един жест на ръката.



Анелия Маринов
Източник: prontosofia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини