Пороци, които убиват

В хода на спешния болничен престой на певицата Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) е било установено, че тя страда от емфизема на белите дробове, съобщава Reuters, цитирайки признанията на самия баща на 24-годишната звезда.

В интервю за британският вестник The Sunday Mirror Мич Уайнхаус (Mitch Winehouse) посочва, че нелечимото заболяване, което може да има фатален изход, било открито при медицинските изследвания в лечебното заведение. Рентгеновите снимки на дробовете й показали недвусмислено тъмни петна и уплътнения, а реалният им работен обем бил намален до 70%.

Лекарите предупредили носителката на 5 награди "Грами", че ако не спре да пуши наркотици и цигари, ще загуби не само гласа си, но и ще бъде прикована в инвалидна количка и скоро ще умре. Според Мич Уайнхаус, емфиземата била открита в ранен стадий. Ако заболяването се развивало незабелязано още месец, певицата преждавременно би се превърнала в "старица с кислородна маска на лицето, която не може да диша самостоятелно", завършва коментара си баща й.

Той посочва, че едноседмичния престой в болницата и възобновения курс за лечението на наркотичната й зависимост, дават лъч надежда за спасяването на живота й. "Ако не се върне към наркотиците, тя ще е в състояние да води чудесен живот. Молим се, това да е което Ейми наистина иска. Засега тя твърдо решена да откаже дрогата", разказва Мич Уайнхаус.

В интервюто си той призовава наркодилърите да подпомогнат благородната кауза, като откажат да я снабдяват с крек кокаин.

Според него, лекарите са посочили, че няма медицински противопоказания за учасдтието на Ейми във фестивала в Гластонбъри на 28 юни и би било добре дъщеря му да продължи да пее, тъй като преди това й е помагало да се отвлече от наркотиците. Ден по-рано, този петък, тя трябва да изнесе концерт в Лондон в чест на 90-ия рожден ден на Нелсън Мандела, посочва USA Today.

Уайнхаус бе приета в болница миналия понеделник, след като изгуби съзнание в дома си в Северен Лондон, след като раздала автографи на група фенове.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини